Csokoládészalámi
sponsored links
Ez az desszert a gyorsan elkészíthetõ kategória gyöngyszeme. Kb. 20 perc munkával készül el és néhány óra puhulás után már falható is. Igazából Marcsi nõvérem készíti a leggyakrabban a családban többek között Fecóm megörvendeztetésére.
Elkészítési idõ: 20 perc + 1 éjszaka pihenés (de már pár óra is elég)
Hozzávalók 4 db rúdhoz:
60 dkg darált keksz
50 dkg háztartási keksz (egész)
50 dkg margarin
25 dkg étcsokoládé
4 db egész tojás
3 dl tej
5 ek. rumaroma
5 ek. kakaópor
30 dkg cukor
A kekszet kisebb darabokra törjük.
A margarint az étcsokoládéval, cukorral simára olvasztjuk.
Ezután lehúzzuk a tûzrõl az edényt és gyors mozdulatokkal belekeverjük a tojásokat.
Hozzáadjuk a rumaromát, a tejet, a kakaóport, darált kekszet és az összetördelt háztartási kekszet.
Ezután alaposan összekeverjük.
4 db kb 40 cm-es folpackdarabra csíkban halmozzuk a csokis-kekszes keveréket.
Majd összetekerjük és optimális esetben egy éjszakát állni hagyjuk a hûtõben.
Gyors, könnyen elkészíthetõ és nagyon finom!
Gasztroblog Boldog Kuktától
Csipetnyi vidéki virtus, derûvel fûszerezve!