Csokoládés zabkása naranccsal
sponsored links
A zabkása az egyik ledkedveltebb reggelink a gyerekekkel. Nagyon finom, egészséges, tápláló, és sokféleképpen variálható. Mi mindig friss vagy fagyasztott gyümölccsel fogyasztjuk, de szoktuk simán is, fahéjjal.
Újabban csokis változatban is készítem, mert a gyerekek néha reszelt csokival kérik, ezért arra gondoltam, rögtön belekavarom, úgy fõzöm meg. Így a tetejét már csak megpakoljuk gyümölccsel, és mennyei!
Hozzávalók 2 személyre:
- 4 dl zsírszegény tej
- 6 evõkanál zabpehely
- 4 evõkanál zabkorpa
- 1 evõkanál nyírfacukor
- 3 púpozott evõkanál magas kakótartalmú étcsokoládé
- 2 narancs
Elkészítése:
- A csokoládét lereszeljük.
- A tejet feltesszük forrni, közben hozzáadjuk a cukrot, a zabkorpát, meg a zabpelyhet.
- Lassú tüzön, folyamatosan kavargatva néhány perc alatt megfõzzük, amíg sûrû lesz.
- Belekavarjuk a csokoládét, majd tálikókba, vagy desszertes poharakba adagoljuk.
- Meghámozzuk a narancsot, és kockára vágva a zabkása tetejére szórjuk.
- Melegen fogyasztjuk.
Tipp: Fogyaszthatjuk akár poharas desszertként is.