Csokoládés zabkása naranccsal

2014-03-20

sponsored links


A zabkása az egyik ledkedveltebb reggelink a gyerekekkel. Nagyon finom, egészséges, tápláló, és sokféleképpen variálható. Mi mindig friss vagy fagyasztott gyümölccsel fogyasztjuk, de szoktuk simán is, fahéjjal.
Újabban csokis változatban is készítem, mert a gyerekek néha reszelt csokival kérik, ezért arra gondoltam, rögtön belekavarom, úgy fõzöm meg. Így a tetejét már csak megpakoljuk gyümölccsel, és mennyei!

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 dl zsírszegény tej
  • 6 evõkanál zabpehely
  • 4 evõkanál zabkorpa
  • 1 evõkanál nyírfacukor
  • 3 púpozott evõkanál magas kakótartalmú étcsokoládé
  • 2 narancs

Elkészítése:

  • A csokoládét lereszeljük.
  • A tejet feltesszük forrni, közben hozzáadjuk a cukrot, a zabkorpát, meg a zabpelyhet.
  • Lassú tüzön, folyamatosan kavargatva néhány perc alatt megfõzzük, amíg sûrû lesz.
  • Belekavarjuk a csokoládét, majd tálikókba, vagy desszertes poharakba adagoljuk.
  • Meghámozzuk a narancsot, és kockára vágva a zabkása tetejére szórjuk.
  • Melegen fogyasztjuk.
Tipp: Fogyaszthatjuk akár poharas desszertként is.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/03/csokol...

sponsored links

Keres?s