Csokoládés torta karamellás mogyoróval --- Rachel Allen receptje

2012-02-12

sponsored links


Nagyon meg akartam sütni ezt a csoki csodát, ezért pontosan betartottam a recept utasításait, bármennyire nehezemre is esett.
A sütemény  elkészítése nagyon egyszerû, de nekem azért sikerült jól megbonyolítani.
Az igazsághoz tartozik, hogy én is mindég mondom, hogy a hozzávalók milyensége és természetesen maga a sütõ is befolyásolja a végeredményt. Nos, nálam a hozzávalók valamiért nem úgy mûködtek, mint Rachelnél.
A tésztával nem volt baj, bár egy kicsit nehéz volt kinyújtani. Pontosabban nagyon nehéz volt. Felért egy rövid karizom edzéssel.

  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 ek porcukor
  • 1 kisebb vagy 1/2 nagyobb tojás sárgája
A tésztát gyorsan összegyúrjuk és legalább 20 percig a hûtõben pihentetjük.
Ezután két folpack fólia között kinyújtjuk. Na, ez ment nehezen, mert a fólia nem akarta engedni a tészta terjeszkedését.
A megfelelõ nagyság elérése után az egyik fóliát levesszük és a másik segítségével beleigazítjuk a sütõformába.
A fölösleges tésztát a szélérõl levágjuk.
Rachel szerint a tésztának jót tesz, ha ezután ismét hûtõben pihentetjük, hogy visszahûljön. Õ sem tette, ezért én sem.
A tésztát béleljük ki sütõpapírral és öntsünk rá sütõ babot vagy valamilyen nehezéket, hogy sülés közben a ...

Folytats a blogon ... daisyterme.blogspot.com/2012/02/csoko...

sponsored links

Keres?s