Csokoládés - tejszínes gesztenyegolyó
sponsored links
Csokis-tejszínes gesztenyegolyó |
Dorka unokám minden alkalommal sütni szeretne, amikor nálunk van. Tegnap délután nekem más dolgom volt, ezért kerestem olyan receptet, amivel nélkülem is elboldogul.
A csokis-tejszínes gesztenyegolyót sütni se kell, egyszerûen, gyorsan elkészíthetõ és finom! ?
Hozzávalók:
25 deka gesztenyemassza
20 deka darált háztartási keksz
10 deka étcsokoládé
1,5 deci habtejszín
Forgatni:
kókuszreszelék, kakaópor, csokidara, stb.
A hozzávalókat kimértem, a tejszínt tûzre tettem, beletördeltem a csokoládét, a továbbiakat szinte egyedül csinálta a tízéves unokám.
A gesztenyemasszát és a kekszdarát egy tálba összekeverte. Fakanál, majd villa segítségével elmorzsolta.
A tejszínt addig kevergette (kislángon), míg teljesen felolvadt a csokoládé (nem kell forralni), majd ráöntötte a gesztenyés masszára, aztán fakanállal, majd kézzel egynemû "tésztává gyúrta.
Egy-egy darabot lecsipegetve golyókat formázott, melyeket natúr kakaóporba és kókuszreszelékbe forgatott, majd bonbon papírra helyezett. Én csak néha rápillantottam - nagyon ügyes volt! ?
A kakó azonnal rátapadt, a kókuszos elõtt vízbe mártotta kezét, akkor több megállt rajta.
Ebbõl az adagból 19 darab lett - van kisebb, nagyobb - ha apróbbakat csinálunk, több a darabszám.
Mivel elég hamar készen lett, a kóstolás is nagyon jól sikerült (maximális pontszámot adott a zsûri) Dorka elhatározta, hogy ilyet fog készíteni a locsolóinak. ?
Biztos vagyok benne, hogy õk is értékelni fogják! ?
A receptet Hajni blogján találtam, és nagyon megköszönöm neki! ?