Csokoládés scones

2012-10-05

sponsored links


A scone egy gyors péksüti féle finomság, amit magyarra talán nem is érdemes lefordítani. Eredetileg Skóciából származik, de azóta a világon sokfelé készítik elõszeretettel. Létezik sós és édes változatban is, tulajdonképpen csak az ízlésünk szab határt ezeknek a kis falatoknak.
A cranachan-hoz hasonlóan ezt a receptet is a Kifõztük magazin augusztusi számából lestem el. Meglepõen egyszerû, viszont annál finomabb... én konkrétan nem tudtam abbahagyni. :) Talán egy hajszállal kevesebb a cukor, mint gondolnám, de azt hiszem ezután sem teszek bele többet. Én rögtön dupla adagot készítettem.

Hozzávalók (kb. 10-12 darabhoz)

  • 25 dkg liszt
  • 1 tk. sütõpor
  • csipet só
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 2 ek. tej ...

Folytats a blogon ... flower-recept.blogspot.com/2012/10/cs...

sponsored links

Keres?s