Csokoládés scones
sponsored links
A scone egy gyors péksüti féle finomság, amit magyarra talán nem is érdemes lefordítani. Eredetileg Skóciából származik, de azóta a világon sokfelé készítik elõszeretettel. Létezik sós és édes változatban is, tulajdonképpen csak az ízlésünk szab határt ezeknek a kis falatoknak.
A cranachan-hoz hasonlóan ezt a receptet is a Kifõztük magazin augusztusi számából lestem el. Meglepõen egyszerû, viszont annál finomabb... én konkrétan nem tudtam abbahagyni. :) Talán egy hajszállal kevesebb a cukor, mint gondolnám, de azt hiszem ezután sem teszek bele többet. Én rögtön dupla adagot készítettem.
Hozzávalók (kb. 10-12 darabhoz)
- 25 dkg liszt
- 1 tk. sütõpor
- csipet só
- 6 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 2 ek. tej ...