Csokoládés-ricottás muffin

2018-04-06

sponsored links

Végre tavasz van! Régóta nem látogattam erre, aminek az oka is meg van. Emma teljesen anyás lett, egész nap együtt vagyunk. Múlt héten Gyulán voltunk kicsit kikapcsolódni, aztán húsvéti látogatások és hipp-hopp eltelt két hét. Holnap 15 hónapos lesz már, annyit változott mostanában. Még nem indult el magától, de egy kézzel kapaszkodva már fut, ha olyan kedve van. Nagyon örülünk, hogy végre itt a jó idõ. Sokat vagyunk kint, biciklizünk, triciklizünk, sétálunk, kocsikázunk, játszizunk, szóval megpróbálunk minél többet kint lenni és élvezni azt, amit eddig nem tudtunk. Holnap pedig irány a Vadaspark! Addig is hoztam egy szuper csokoládés édességet!










Csokoládés-ricottás muffin
Hozzávalók (12 db-hoz)
120 g teljes kiõrlésû liszt
100 g fehér liszt
1 kávéskanál sütõpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
80 g darált dió
30 g holland kakaópor
60 g nádcukor (nem túl édes)
60 g csokoládé csepp
1 dl tej
1 dl olaj
2 tojás
200g ricotta

Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a sütõport, a szódabikarbónát, a diót és a kakaóport. A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, az olajat és a ricottát. A kimért száraz alapanyagot hozzá, majd a csokoládé cseppekkel simára keverjük. A muffin formákat papírral kibéleljük, egy-egy fagyis kanálnyi adaggal megtöltjük, majd elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Rácsra helyezzük és hûlni hagyjuk.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2018/04/csoko...

sponsored links

Keres?s