Csokoládés pohárkrém bogyós gyümölcsökkel

2017-08-11

sponsored links







Ebben a nyári melegben az ember nem szívesen kapcsolja be a sütõt? ...hát még én!. :D A szóvicc ellenére ez bizony igaz, ezért most ismét egy sütés nélküli édességet dobtam össze. Ez a pohárkrém annyira ízlett a Kutyafülnek ? annak ellenére, hogy csokis ?, hogy ezek után pláne bátran merem ajánlani. :) Az édes, de azért nem túl tömény csokoládékrém jól harmonizál a savanykás gyümölcsökkel, és bár a pudinghoz vajat és nem tejszínhabot kevertem, mégsem tûnik nehéznek. Miközben kellemesen hûsít, jól is lakhatunk vele. :)






Hozzávalók 4 személyre:

1 cs. (100 g) csokoládés pudingpor (gluténmentes)
5 dl tej
8 dkg vaj
4 dkg nyírfacukor
2 dkg Bourbon vaníliás nyírfacukor
15 dkg málna
10 dkg fekete ribiszke
5 dkg vörös ribiszke
tejszínhab
4 mk. étcsokoládé forgács

elkészítés:

  1. A csokoládékrémhez 1 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd a felforralt többi tejhez öntve felfõzzük. Többször átkeverve langyosra hûtjük.
  2. A vajat a kétféle cukorral kihabosítjuk, és a pudinghoz dolgozzuk.
  3. A gyümölcsöket ? ha mirelit, akkor elõbb kiolvasztjuk és lecsepegtetjük ? botmixerrel pürésítjük, és a csokoládékrémmel felváltva üvegpoharakba rétegezzük.
  4. A desszertek tetejére tejszínhabot nyomunk és megszórjuk 1-1 kávéskanál étcsokoládé forgáccsal. Behûtve kínáljuk.











A recept a Kifõztük gasztromagazin augusztusi számában is megjelent.


Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2017/08/csoko...

sponsored links

Keres?s