Csokoládés-pekándiós tallér
sponsored links
Hozzávalók kb. 65 darabhoz:
- 18 dkg liszt
- 1 csomag (12 g) sütõpor
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg aranybarna nádcukor
- 1 nagy csipet só
- 10 dkg jéghideg vaj
- 15 dkg pekándió durvára darálva
- 15 dkg étcsokoládé-pasztilla
- 1 tojás
- A lisztet elkevertem a sütõporral és a porcukorral, tálas mixer tartályába szitáltam.
- Hozzáadtam a cukrot, a sót, nagy lyukú reszelõn belereszeltem a vajat, és a dagasztókarral morzsásra dolgoztattam.
- Lisztezett gyúródeszkára borítottam, és a pekándió, a csokoládé és a tojás hozzáadásával gyors mozdulatokkal egynemûvé gyúrtam.
- 2 részre osztottam, mindkettõbõl kb. 4 cm átmérõjû rudat formáztam.
- Folpackba csomagolva 1 órára hûtõbe tettem.
- A rudakból 1 cm széles szeleteket vágtam, mindet sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, helyet hagyva köztük, mert sülés közben kissé terülnek.
- Elõmelegített, 180 fokos sütõben kb. 15 perc alatt készre sütöttem.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin áprilisi számában is, a sütemény hozzávalóit pedig az Aszaltgyümölcsök & Olajosmagvak ABC webshopjában tudjátok beszerezni. Kedvenc hátterem a Fotókelléktõl. ?