Csokoládés-mályvacukros rizsszelet
sponsored links
Hozzávalók: 4 evõkanál víz, 10 dkg csokoládé, 19 dkg mogyoróvaj, 15 dkg mályvacukor, 10 dkg puffasztott rizs, 5 dkg extrudált gabonapehely;
a tetejére: 1,5 dl tejszín, 6 dkg vaj, 20 dkg dkg csokoládé(50 %-os kakaótartalommal).
Elkészítése: Egy üveg vagy fémtálat vízgõz fölé teszünk, beletesszük a vizet, az összetördelt csokoládét, a mogyoróvajat meg a mályvacukrot és addig kavarjuk, míg egynemû, ragacsos masszát nem kapunk. Ekkor félrevesszük a tûzrõl és belekavarjuk a puffasztott rizst meg az extrudált gabonapelyhet, majd egy 25x30 cm-es, fóliával bélelt tepsibe nyomkodjuk. A tejszínt a vajjal meg az összetördelt csokoládéval addig melegítjük, míg egynemû krémmé tudjuk kavarni, majd a rizsszelet tetejére kenjük. 3-4 órát hûtõben dermesztjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.