Csokoládés-málnás Pavlova-torta
sponsored links
Sok Pavlovát kipróbáltam, de én Nigelláéra esküszöm. Pont olyan, amilyennek lennie kell. Kívül roppanós, belül még nyúlós, lehetetlen elrontani. És egy kis ötlettel ünnepivé tehetjük, vagyis akár mehet a karácsonyi asztalra:-)
A recept:
Hozzávalók
A csokoládés habcsókalaphoz: 3 tojásfehérje, 150 g kristálycukor, 2 ek. kakópor, 1 tk. balzsamecet és 25 g étcsokoládé finomra aprítva
A tetejére: 1/2 liter habtejszín, 1/2 kg málna, 3 ek. durvára reszelt étcsokoládé
Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütõpapírral.
Verjük fel a tojásfehérjéket, míg lágy csúcsokat nem kapunk, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot. Ettõl szép ...