Csokoládés-málnás csiga.
sponsored links
A málna és a csokoládé nagyon jól összeillenek, és a ropogósra sült leveles tésztával szinte abbahagyhatatlan ez az egyszerû csiga. Így aztán, ha éppen váratlan vendégek toppannának be, és mindhárom hozzávaló megtalálható a kis konyhánkban, bõ fél óra alatt az asztalra varázsolhatjuk a mini csigákat. Málna helyett pl. megszórhatjuk meggyel, áfonyával, vagy éppen ribizlivel, a siker mindenképpen garantált.
Hozzávalók:
2 cs Tante Fanny leveles tészta
1 cs csokoládés pudingpor
3 dl tej
3 ek kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg étcsokoládé
20 dkg málna
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett fõzzük sûrûre.
Ezután vegyük le a tûzrõl, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, és addig keverjük, míg teljesen elolvad, majd hagyjuk teljesen kihûlni. (közben többször keverjük át)
A mindkét leveles tésztát csomagoljuk ki, majd egyenlõen osszuk el a csokoládés krémet, és kenjük a tésztára egyenletesen.
Ezután szórjuk meg a málnával, a papír segítségével tekerjük fel úgy mint a bejglit, majd éles késsel szeleteljük fel. (ne tekerjük túl szorosra, mert a tészta sütés közben növekedni fog)
Egy tepsit béleljünk ki sütõpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a csigákat.
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepesnél kicsit magasabb hõfokon, 20-25 perc alatt süssük készre.
A sütõbõl kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihûlni.
Tálalás elõtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. A ropogós tészta a csokoládéval, és a málnával szinte abbahagyhatatlan.