Csokoládés-mogyoróvajas torta.
sponsored links
Erre a hétvégére egy sütés nélküli tortát készítettem melyhez a mogyoróvajat, a csokoládét, és a tejszínhabot hívtam segítségül. A torta alapja vajas-zabkekszes keverék, de ízlés szerint pl. babapiskótából, vagy éppen kekszbõl is készíthetjük. A zabkekszes alapra elõször a csokoládékrém, arra pedig a mogyoróvajas krém kerül, majd irány a hûtõ, ahol pár óra alatt kellõen megdermed a torta és már tálalhatjuk is. Én már tegnap összeállítottam, így bõven volt ideje megdermedni, és az ízek is kellõen összeértek. A kétféle könnyû-habos krém pedig nagyon, de nagyon finom együtt. Csokoládéimádóknak pedig csakis ajánlani tudom.
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
1,5 csomag Gyõri Édes Zabfalatok
15 dkg vaj
A zabkekszet morzsoljuk össze, majd öntsük hozzá a felolvasztott vajat, és keverjük össze.
Ezután öntsük bele a sütõpapírral kibélelt tortaformába, majd egyenletesen lapogassuk el, és tenyérrel jól nyomkodjuk le.
Ezután tegyük be legalább egy órára a hûtõbe.
Csokoládés rész hozzávalói:
12,5 dkg csokoládé (70%-os)
35 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 dl Hulala (v. habtejszín + habfix)
A csokoládét gõzfürdõ fölött olvasszuk fel, majd hûtsük vissza. (teljesen hûtsük ki mielõtt a krémhez kevernénk)
A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a felolvasztott, és visszahûtött csokoládét.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, keverjük hozzá a csokoládés krémhez. (keverõkanállal keverjük össze, hogy a hab ne nagyon törjön)
Ezután vegyük ki a tortaformát a hûtõbõl, és a kekszes alapra egyenletesen kanalazzuk rá a csokoládékrémet, majd tegyük vissza a hûtõbe dermedni.
Mogyoróvajas rész hozzávalói:
30 dkg mogyoróvaj
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 dl Hulala (v. habtejszín + habfix)
A mogyoróvajat keverjük simára a porcukorral, és a vaníliás cukorral.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mogyoróvajas krémhez. (keverõkanállal keverjük össze, hogy a hab ne nagyon törjön)
Ezután vegyük ki a tortaformát a hûtõbõl, és egyenletesen kanalazzuk a csokoládés krém tetejére, majd tegyük vissza pár órára a hûtõbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek kellõen összeérjenek. (én elõzõ nap összeállítottam a tortát, és tálalásig a hûtõben pihent)
Közvetlenül tálalás elõtt vegyük ki a tortát a hûtõbõl, óvatosan helyezzük egy tálcára, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.