Csokoládés mogyorótorta rebarbarás-mascarpone krémmel.
sponsored links
Még a hétvégén sütöttem ezt a tortát, és igaz elõször brownie szerepelt a terveim között, de végül nem bántam meg, sõt....... Mivel mostanában ritkábban sütök, így valami nagyon csokoládés sütemény után vágyakoztam. A brownie-nál pedig nem is tudok töményebb, csokoládés finomságot elképzelni. Viszont mielõtt hozzáláttam volna a sütéshez, éppen a kertbe akadt egy kis elfoglaltságom. Ekkor megláttam a rebarbara bokrot, mely igencsak növekedésnek indult, és a szép hosszú szárak, csak úgy kínálták magukat. Rögtön le is vágtam néhányat, és az eredetileg betervezett brownie, rögtön átváltozott tortává, melyhez egy rebarbarás-mascarponés krémet gondoltam ki. Végül pedig két 20 cm-es tortaformában csokoládés-mogyorós piskótát sütöttem, és az elõzõleg puhára fõzött rebarbarával ízesítettem a mascarpone krémet. Nekünk nagyon ízlett!!! A torta tésztája nem száradt ki, jó szaftos maradt a sütés után, és a krém pedig a rebarbarától egy finom pikáns ízt kapott.
Tészta hozzávalói 2 db 20 cm-es formához:
4 db tojás
4 ek porcukor (púpozott)
10 dkg darált mogyoró
12,5 dkg csokoládé (46%-os) ...