Csokoládés mogyorótorta
sponsored links
Véletlen, hogy a mai süti is lisztmentes. Töményen csokis, és mogyorós. Lehet ragacsosra hagyni a közepét, úgy is finom, és lehet kicsit jobban megsütni, de akkor idõ kell neki, míg a nedvesség, és a mogyoró olajtartalma végigér a széleken. Én az utóbbi változatot szeretem jobban.
Ehhez a tortához csak tejszín kell, az alatta lévõ gyümölcs csak a vendégem kérésére került alá, és hiába mondtam, hogy a tejszín elég lesz hozzá, sõt jobban is passzol, ragaszkodott a gyümölcshöz is mert meglátta konyhapulton, hogy az is van, de szeretném felhozni a mentségére, hogy nagyon terhes. És lehet e egy terhes nõnek nemet mondani? Vagy érdemes e?
Kicsit a mogyoróról. Még karácsony elõtt vettem, az utcán egy nénitõl, aki megszólított, hogy vegyek tõle mogyorót, mert szép, és finom, meg egészséges is. Nem hitt nekem, amikor mondtam, hogy majd visszafelé, de aztán nagyon megörült, amikor visszamentem. Sajnálkozott, amikor megkérdeztem, hogy pucolva van-e, de azt mondta, õ azt már nem bírja. Nem fogtam gyanút. Pedig kellett volna. Nem a nénivel, hanem a mogyoróval volt a baj.
Annyira kemény volt a héja, hogy hagyományos dió/mogyoró törõvel ha végre sikerült szétroppantani a héjat, vele együtt a mogyoró is összetört, aztán nem gyõztem kiválogatni a mogyorómorzsákat. Taktikát, és fegyvernemet ...