Csokoládés-mogyorós trüffel.

2017-12-05

sponsored links




Az elmúlt években egyre többen gondolják úgy, hogy a saját készítésû süteménnyel, bonbonnal, vagy éppen különféle ízesítésû früffel golyóval ajándékozzák meg a karácsonyi ünnep alkalmával a szeretteiket. Mivel a trüffel golyó nálunk is nagy kedvencnek számít, így a napokban készült is egy egyszerû csokis, melyet rummal ízesítettem, és apróra vágott földimogyoróba forgattam bele. A selymesen krémes csokoládé, a roppanós mogyoródarabkákkal megint nagy sikert aratott. Az ünnep elõtt már pár nappal elkészíthetjük, majd kedveskedhetünk vele a vendégeinknek, vagy éppen egy szép díszcsomagolásban el is ajándékozhatjuk.






 Hozzávalók:

15 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
1,5 dl Maresi kávétej (v. habtejszín)
3 dkg vaj
2-3 ek rum
apróra vágott földimogyoró a beleforgatáshoz


A tejszínhez adjuk hozzá a vajat, majd melegítsük forráspontig. (nem kell felforralni!!!)

Ezután vegyük le a tûzrõl, adjuk hozzá az apró tördelt ét és tejcsokoládét, a rumot, majd addig keverjük míg a csokoládé teljesen felolvad, és egy sima masszát kapunk.

A simára kevert csokoládét ezután tegyük be pár órára a hûtõbe, hogy teljesen megdermedjen. (én este kevertem össze, majd egész éjszaka a hûtõben pihent)

A földimogyorót ízlés szerint éles késsel vágjuk fel apróra, vagy egy aprítóval aprítsuk össze.

Amikor a csokoládé megdermed vegyük ki a hûtõbõl, majd formázzunk diónyi golyókat.

Ezután forgassuk bele az elõzõleg apróra vágott mogyoróba, majd helyezzük tálcára, és tegyük vissza a hûtõbe.




Tálalás elõtt vegyük ki a trüffel golyókat a hûtõbõl, tegyük pl. bonbonpapírba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint celofánba csomagolva el is ajándékozhatjuk.


 FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2017/12/c...

sponsored links

Keres?s