Csokoládés mogyorókrém egyszerûen - házi nutella by David Lebovitz
sponsored links
Sajnos nagyon kevés idõm van arra, hogy más blogokat olvassak, a helyzet az, hogy olyan gyorsan pörögnek a kezem alatt az ételek, hogy inkább a bõség zavara áll fenn nálam, mint az ihlet, vagy az ötlet hiánya.
Valaminek utána olvastam, amikor David Lebovitz blogjára tévedtem és annyira megtetszett, hogy fel is iratkoztam. Ott láttam egy házi nutella receptet, amit el is határoztam, hogy egyszer elkészítek.
A kisfiam a nagy nutella rajongó, de nem szívesen veszünk neki, mert alacsony a mogyoró és csokoládé tartalma, ezzel szemben pedig elég borsos az ára. Finomnak finom, az biztos.
A névnapjára ígértem, hogy palacsintát sütök házi nutellával. A napokban lesz a névnapja, úgyhogy ma el is készítettem a csokoládés mogyorókrémet.
Természetesen kicsit változtattam a recepten, de a változtatás nem lényeges. Egyszerûen átírtam a magam elképzelésére. A kiindulópont kiváló volt, a végeredmény pedig, ha nem is lett olcsóbb, mint a bolti változat, de az alapanyagok garantáltan minõségiek.
Hozzávalók kb. 4dl nutellához:
10 dkg bõrös török mogyoró
5 dkg bõrös mandula
10 dkg étcsokoládé 70 %-os
10 dkg tejcsokoládé 20-30 %-os