Csokoládés mini répatorta

2017-04-07

sponsored links









Néha (sokszor) jó gyereknek lenni és játszani. :) Ez a süti pedig tökéletes arra, hogy gyurmázzunk egy kicsit. :D A répatorta nagy kedvencem és most csokoládéval készítettem. A tészta finom puha, kicsit fûszeres, kicsit csokoládés, nem túl édes, ami nem is baj, tekintve, hogy jelentõs mennyiségû vajas krém és édes kis figurák díszítik. A nagyobb gyerekek is biztosan élvezni fogják, ha együtt gyurmázhatnak velünk. :) Jó kis mókázás kerekedik belõle. Utána pedig vígan befalhatjuk együtt a sütiket. :D









Hozzávalók 4 nagyobb és 5 kis tortához:
A tésztához:
17,5 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg nádcukor
1/2 kk. õrölt gyömbér
1/2 kk. õrölt fahéj
8 g sütõpor
csipet só
20 dkg sárgarépa (tisztítva, finomra reszelve)
1,25 dl olaj
2 tojás
5 dkg étcsokoládé

A krémhez:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor

A fondanthoz:
12+12 dkg porcukor
1 tk. zselatinpor
1,5 ek. víz
1/2 ek. méz
1/2 ek. vaj
néhány csepp narancs, piros és zöld ételfesték

Továbbá:
3 ek. kókuszreszelék
zöld ételfesték

  1. A fondanthoz egy tálba szitálunk 12 dkg porcukrot. A zselatint elkeverjük a vízben, majd gõz fölött teljesen feloldjuk. Hozzáadjuk a vajat, mézet és továbbra is gõz fölött tartva összemelegítjük.
  2. A zselatinos keveréket a porcukorhoz adjuk és elkeverjük. A maradék 12 dkg porcukorból kanalanként adagolunk a masszához, míg jól gyúrható, kissé még ragadós állagot nem kapunk.
  3. A kész masszát elfelezzük. Egyik felét -ez fehér marad- fóliába csomagolva hûtõbe tesszük néhány órára. A másik felébõl 1-1 diónyi adagot lecsípünk. Egyikhez néhány csepp zöld, másikhoz 1-2 csepp piros -utóbbit óvatosan adagoljuk, hogy a végeredmény rózsaszín legyen- ételfestéket gyúrunk. A maradékot narancssárgára színezzük. Ezeket is fóliába csomagoljuk és hûtõben pihentetjük.
  4. A kókuszreszeléket néhány csepp zöld ételfestékkel megszínezzük.
  5. A tésztához a lisztben elkeverjük a sütõport, fahéjat és gyömbért.
  6. A cukrot a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a sárgarépát, olajat, a gõz fölött felolvasztott csokoládét, végül belekeverjük a sütõporos, fûszeres lisztet.
  7. A masszát a vajazott, lisztezett formákba -4 db 8 cm átmérõjû pudingformába- és a muffinpapírokba kanalazzuk.
  8. Elõmelegített sütõben ~20-25 perc alatt készre sütjük. A muffinokat, ha kész vannak, kicsit hamarabb kivesszük. A süteményeket rácsra téve -a nagyobbakat a formából kivéve- teljesen kihûtjük.
  9. A vajat a porcukorral habosra keverjük A krémmel bevonjuk a torták tetejét, majd mindet a zöld kókuszreszelékbe forgatjuk úgy, hogy az a vajas krémet teljesen befedje.
  10. A fehér és rózsaszín fondantból megformázzuk a nyuszikat. A nyuszik szeméhez egy csipetnyi fehér fondant kakaóporral színezünk meg. A narancsszín és zöld fondantból pedig a sárgarépákat. A formázáshoz a kezünket megvajazzuk és átgyúrjuk a fondant, hogy könnyen alakítható legyen. Az alkatrészeket gondolatnyi vízzel tudjuk egymáshoz ragasztani.
  11. A kész figurákkal feldíszítjük a tortákat.















Kellemes húsvéti készülõdést mindenkinek! :)

Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s