Csokoládés-marcipános cseresznyetorta
sponsored links
Nagykörû tortája receptversenyre kreáltam ezt a tortát rengeteg cseresznyével. A cseresznye pikáns zseléként és egyfajta friss dzsemként van jelen benne. Marcipán, csokoládé, fehércsokoládés krém, mi kell még? Hát egy jóízû decensen édes piskóta, ami önmagában is finom, vajas, karamelles. Lassan vége az igazi cseresznye szezonnak, de most érdemes elkészíteni, mert már igazán érett és jóízû cseresznyéket lehet vásárolni. Bár a receptversenyt most nem sikerült megnyernem, de e nélkül, lehet soha nem készült volna el ez a torta és most nem oszthatnám meg veletek. Fontos, ha elkészítitek, mindenképp a receptben szereplõ minõségi hozzávalókat használjátok, mert különben pont a lényege vész el, például a tészta kókuszcukor helyett normál cukorral, tisztított vaj nélkül csak egy enyhén kakaós piskóta lesz. A kókuszcukor és a ghí adja meg az igazi ízét. Igazából azért kezdtem el sütögetni, mert, nagyon szeretem a sütiket, de sajnos amiket manapság készítenek a cukrászdákban, azokat nem szeretem. Édesek a sok ipari cukortól, tele mûhabokkal, zselékkel, margarinnal és még sorolhatnám azon összetevõket, amik ugyan szállíthatóvá, de egyben egyen ízûvé, ehetetlenné teszik õket. De a minap például találtam a Magyar Konyha online-on egy kiváló cseresznyés pite receptet - a tésztája egy zseniálisan egyszerû ún. nehéz felvert, sok vajjal. Sok vaj, jól hangzik. Megcsináltam. Nehéz volt megállni, hogy ne faljuk fel azonnal. Ebben a receptben olvastam arról, hogy régen kicsit másképp (is) mûködtek cukrászdák, ami nekem nagyon szimpatikus. Igen, a régi szép idõk ...
Idézet a cseresznyés pite receptben olvasottakból: ...