Csokoládés-mandulás shortbread
sponsored links
Múltkor, amikor készítettem skót vajas kekszet, nagyon ízlett. Még régebben Katucitól mentettem le ezt a receptet, hasonlóan "rokonához", ez is nagyon finom volt!
Hozzávalók
- 25 dkg vaj
- 12,5 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg kukoricaliszt
- 8 dkg apróra vágott étcsokoládé
- 8 dkg durvára vágott mandula
Elkészítés
- A vajat habosra keverjük a cukorral.
- Hozzáadjuk a liszteket, a csokoládét, a mandulát, és összegyúrjuk.
- Folpackba tesszük, hengert formázva, majd néhány órára hûtõbe tesszük.
- Késsel néhány centi vastag korongokat vágunk belõlük.
- Elõmelegített sütõben, 180 fokon kb. 15 percig sütjük.