Csokoládés-mandulás-fügés rudacskák
sponsored links
Ennek a pofonegyszerû sütés nélküli fügés desszertnek az ötlete a múltkori facebookos nyereményjáték kapcsán adódott. Az ajándékok között volt egy algarve-i csokoládés-mandulás fügespecialitás is, ami a hozzávalói szerint nem tartalmazott mást, mint fügét, cukrot, mandulát, csokoládét, citromlevet és ánizsmagot. Szándékomban is állt reprodukálni, és miután a válaszadók között ez volt az egyik legnépszerûbb, gyorsan meg is tettem.
Az eredetihez képest az enyémbe nem került hozzáadott cukor, csak annyi van benne, amennyit az étcsokoládé tartalmaz. De ha valaki teljesen cukormentessé kívánja tenni, akkor az is könnyen kivitelezhetõ. Étcsokoládé helyett kakaóvajat és kakaóport kell beletenni, és a kívánt édesítõszerrel - például nyírfacukorral (Xukor) vagy gyümölcscukorral - édesíteni. Szerintem mehet bele méz is, de akkor kevesebb kakaóvajat kell hozzáadni.
Ami az aszalt fügét illeti, szerencsére én nem szoktam száraz, kemény ...