Csokoládés-mandulás csónakok
sponsored links
Következzen egy újabb csokoládés finomság, ami más, mint az elõzõ, de legalább ugyanolyan finom mégis.
Elkészítése: A kosárkákhoz a lisztet és a mandulát tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, majd összemorzsoljuk a hideg zsiradékkal. Végül hozzáadjuk a cukrot meg a tojássárgáját, gyorsan gombóccá gyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és ? -1 órára hûtõbe tesszük dermedni. Ezután kissé átgyúrjuk, és sütõpapírral leterített deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Csónakformáink méretétõl függõen ovális szaggatóval kivágjuk, és minden formát kibélelünk vele. A formákat tepsire helyezzük, és 180 fokra elõmelegített sütõben 8-10 perc alatt megsütjük. A krémhez a csokoládét összetördeljük, ráöntjük a tejszínt, és a mikróban felolvasztjuk. Simára keverjük, hagyjuk kihûlni, majd a hûtõbe tesszük, míg jól ki nem dermed. Ekkor kézi mixerrel habosra kavarjuk, miközben hozzáadjuk a porcukrot, és kanalanként beledolgozzuk a mascarponét is. A csónakokat megtöltjük a krémmel, majd megszórjuk darabolt mandulával, és leöntjük csokoládébevonattall. A hûtõbe tesszük, míg az ízek összeérnek. A bevonathoz a csokoládét összeolvasztjuk a tejjel, simára kavarjuk, és beledolgozzuk a vajat is. Hagyjuk egy picit hûlni, majd amikor langyosra hûlt, rálocsoljuk a csónakok tetejére.
Megjegyzés: Természetesen, kerek kosárformákban is megsüthetõ a tészta.
Csokoládés-mandulás csónakok
Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 5 dkg mandulaliszt vagy darált mandula, 18 dkg vaj vagy kókuszzsír, 10 dkg cukor, ? mokkáskanálnyi só, 1 tojássárgája;
a krémhez: 20 dkg magas kakaótartalmú csokoládé, 2 dl habtejszín, 20 dkg mascarpone, 1 evõkanál porcukor;
a tetejére: 5 dkg csokoládé, 30 ml tej, 2 dkg vaj, 6-7 dkg darabolt mandula.
Megjegyzés: Természetesen, kerek kosárformákban is megsüthetõ a tészta.