Csokoládés kocka (hamis zacher)
sponsored links
Lassan véget ért a karácsony, ámbár nekünk még tart, hiszen együtt vagyunk, játszunk, lustálkodunk és persze eszünk. Nem tudom már megmondani, hányadik sütit sütöm, minden nap készítek valamit, sõt minden nap többet is. Most éppen kenyér van a sütõben, utána mákos kalács lesz benne, a csokoládés kocka pedig készen van. A nagy Karácsonyi forgatagban persze a fényképezés valahogy kimaradt, mármint a torták fényképezése, szóval a mézes kaláccsal díszített mézes-krémes torta nem került fel ide, de nemsokára újra sütöm, majd akkor.
Trisztántól kaptam egy csokis könyvet, abból néztem ki ezt a nagyon fincsi receptet. Hamis Zachernek neveztem el, persze hogy nem az, de az íze nagyon-nagyon emlékeztet a Zacher torta ízére. A héten másodszorra sütöm. Tegnapelõtt a ráöntött csokimázra durvára vágott pisztáciát szórtam, ma a pisztácia a tésztába került, a tetejét pedig csokiöntet és cukormáz fedi. Mi a sok-sok csoki mellé málna és rumos barack öntetet tettünk még.
170 gramm puha vajat összekeverek 1 és fél bögre cukorral, vanília aromával és egyenként belekeverek 3 db, kissé felvert egész tojást. Fél bögre kakaóport és három bögre lisztet ( kevés sütõporral) teszek hozzá, felváltva a másfél bögre tejjel. Egy kis ...