Csokoládés keksz aszalt gyümölccsel és mandulával

2014-04-23

sponsored links

Most hozok Nektek egy finom csokoládés kekszet a nagy Húsvéti dõzsölések utáni levezetõnek. Nincs is jobb mint  a délutáni tea vagy kávé mellé elmajszolni párat. ? A recept Janka oldaláról van, köszönöm szépen! ?

 
 

Hozzávalók:
  • 200 g étcsokoládé (lehet a fele tejcsokoládé is!)
  • 100 g vaj
  • 2 egész tojás
  • 100 g xilit
  • 130 g sima liszt
  • 50 g kukoricaliszt
  • 2 evõkanál sötét kakaó
  • 1 teáskanál sütõpor
  • 1 csipet só
  • 100 g aszalt gyümölcs (nálam fekete cseresznye és mazsola)
  • 20 g szeletelt mandula



 Elkészítés:
  1. A csokoládét a vajjal vízgõz felett felolvasztjuk.
  2. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd az olvasztott csokoládét és a sütõporral, sóval, kakaóval elkevert lisztet, felváltva hozzádolgozzuk.
  3. A kis darabokra vágott aszalványokat és a mandulát is belekeverjük.
  4. A masszát folpackba csomagoljuk úgy, hogy egy 4 cm átmérõjû hengerré igazítjuk.
  5. 1 órára hûtõbe tesszük, majd mikor megszilárdult forró vízbe mártott, majd papírtörlõn szárazra törölt késsel 30 db-ra vágjuk, ha kell lapítjuk és kerekre igazítjuk.
  6. Sütõpapiros tepsire sorakoztatjuk õket, majd 180 fokon 12 percig (nem több!) sütjük. A tepsit hideg kõre téve hagyjuk kihûlni, ezalatt készre sülnek.
  7. Ha kicsit szebbé szeretnénk varázsolni, akkor vízgõz felett olvasszunk kb. 60 g fehér csokoládét, és csurgassuk meg a tetejét, utána pedig tegyük hûtõbe dermedésig.
  8. Dobozba, a rétegeket zsírpapírral elválasztva, jó pár napig elállnak.

Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/04/cs...

sponsored links

Keres?s