Csokoládés keksz aszalt gyümölccsel és mandulával
sponsored links
Most hozok Nektek egy finom csokoládés kekszet a nagy Húsvéti dõzsölések utáni levezetõnek. Nincs is jobb mint a délutáni tea vagy kávé mellé elmajszolni párat. ? A recept Janka oldaláról van, köszönöm szépen! ?
Hozzávalók:
- 200 g étcsokoládé (lehet a fele tejcsokoládé is!)
- 100 g vaj
- 2 egész tojás
- 100 g xilit
- 130 g sima liszt
- 50 g kukoricaliszt
- 2 evõkanál sötét kakaó
- 1 teáskanál sütõpor
- 1 csipet só
- 100 g aszalt gyümölcs (nálam fekete cseresznye és mazsola)
- 20 g szeletelt mandula
Elkészítés:
- A csokoládét a vajjal vízgõz felett felolvasztjuk.
- A tojást a cukorral habosra keverjük, majd az olvasztott csokoládét és a sütõporral, sóval, kakaóval elkevert lisztet, felváltva hozzádolgozzuk.
- A kis darabokra vágott aszalványokat és a mandulát is belekeverjük.
- A masszát folpackba csomagoljuk úgy, hogy egy 4 cm átmérõjû hengerré igazítjuk.
- 1 órára hûtõbe tesszük, majd mikor megszilárdult forró vízbe mártott, majd papírtörlõn szárazra törölt késsel 30 db-ra vágjuk, ha kell lapítjuk és kerekre igazítjuk.
- Sütõpapiros tepsire sorakoztatjuk õket, majd 180 fokon 12 percig (nem több!) sütjük. A tepsit hideg kõre téve hagyjuk kihûlni, ezalatt készre sülnek.
- Ha kicsit szebbé szeretnénk varázsolni, akkor vízgõz felett olvasszunk kb. 60 g fehér csokoládét, és csurgassuk meg a tetejét, utána pedig tegyük hûtõbe dermedésig.
- Dobozba, a rétegeket zsírpapírral elválasztva, jó pár napig elállnak.
Jó étvágyat!