Csokoládés karamella
sponsored links
Létezik vajkaramella, tejkaramella és most már csokoládés karamella is! Jelenleg ez utóbbi a befutó. Ez nem "puha" változat...pontosabban ha hûtõbõl kivesszük és kis ideig állni hagyjuk akkor az lesz. Ellenkezõ esetben fogtöméskiszedõs, nyúlós, szopogatós, ááhh szóval az igazi karamella és még csokis is. :)
Elsõre nem sikerült karamellizálni a cukrot. Így lett volna bonbontöltelék belõle, ha Bence nem járt volna rá.
Következõ alkalommal viszont tökéletesre sikerült.
Az eredeti receptben, melyet tizedeltem kukoricaszirup szerepel, ennek hiányában mézet használtam!
Hozzávalók (kb. 10-12 db):
100g kristálycukor
50g fõzõtejszín (20%)
50g semleges ízû méz
10g vaj ...