Csokoládés habkeksz

2018-06-06

sponsored links









A keksz, ami nem is igazán keksz inkább habcsók. ...vagy habcsókkeksz. ...vagy mégis inkább habkeksz. ...na jó, ezt nem ragozom tovább. :D Egy biztos, nálunk nagy kedvenc lett. Könnyû, ropogós, nagyon csokoládés -nagyon édes-, és amilyen egyszerû, olyan finom. Csokoládé- és habcsókkedvelõknek bátran ajánlom kipróbálásra. :)









Hozzávalók:
12 dkg tojásfehérje
35 dkg porcukor
3 dkg holland kakaópor
10 dkg étcsokoládé
2 evõkanál étkezési keményítõ
1 teáskanál 10%-os ecet


  1. A tojásfehérjét az ecettel elkezdjük habbá verni. Közben apránként hozzáadjuk a porcukrot. 
  2. Mikor szép sima a hab, beledolgozzuk a kakaóport, az étkezési keményítõt és az apróra vágott csokoládét. 
  3. A tésztából sütõpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi halmokat adagolunk, egymástól 4-5 cm távolságra. A kekszet 180°C-ra elõmelegített sütõben 12-15 perc alatt készre sütjük. 
  4. A sütõpapíron hagyva ~20 percet pihentetjük. Ezalatt kihûl, megszilárdul így a papírról könnyedén leszedhetõ. Jól záródó dobozba téve napokig eláll.















A receptet megtaláljátok a Kifõztük májusi számában is. :)


Ötlet innen: Pinterest 

Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s