Csokoládés habkeksz
sponsored links
A keksz, ami nem is igazán keksz inkább habcsók. ...vagy habcsókkeksz. ...vagy mégis inkább habkeksz. ...na jó, ezt nem ragozom tovább. :D Egy biztos, nálunk nagy kedvenc lett. Könnyû, ropogós, nagyon csokoládés -nagyon édes-, és amilyen egyszerû, olyan finom. Csokoládé- és habcsókkedvelõknek bátran ajánlom kipróbálásra. :)
Hozzávalók:
12 dkg tojásfehérje
35 dkg porcukor
3 dkg holland kakaópor
10 dkg étcsokoládé
2 evõkanál étkezési keményítõ
1 teáskanál 10%-os ecet
- A tojásfehérjét az ecettel elkezdjük habbá verni. Közben apránként hozzáadjuk a porcukrot.
- Mikor szép sima a hab, beledolgozzuk a kakaóport, az étkezési keményítõt és az apróra vágott csokoládét.
- A tésztából sütõpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi halmokat adagolunk, egymástól 4-5 cm távolságra. A kekszet 180°C-ra elõmelegített sütõben 12-15 perc alatt készre sütjük.
- A sütõpapíron hagyva ~20 percet pihentetjük. Ezalatt kihûl, megszilárdul így a papírról könnyedén leszedhetõ. Jól záródó dobozba téve napokig eláll.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük májusi számában is. :)
Ötlet innen: Pinterest