Csokoládés gyümölcskenyér

2017-09-27

sponsored links





Még messze jár a karácsony, de a gyümölcskenyeret az év minden szakában szeretjük:-)


Hozzávalók normál méretû gyümölcskenyér formához

20 dkg cukor
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
1,6 dl tej
25 dkg liszt
5 g sütõpor

5 dkg mazsola
5 dkg aszalt áfonya
10 dkg kandírozott gyümölcskeverék
5 dkg csokoládédara vagy csokoládélencse
1 citrom reszelt héja

10 dkg étcsokoládé
1 evõkanál olaj

A sütõformát sütõpapírral béleljük, a sütõt 180 fokra melegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a tejjel kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amiben elõzõleg elvegyítettük a sütõport.
Az egészet összedolgozzuk úgy, hogy csomómentes masszát kapjunk. Ezután belekeverjük a gyümölcsöket, a csokit és a reszelt citromhéjat, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjébõl vert kemény habot is.
Az így kapott tésztát beleöntjük a formába és 30-40 perc alatt megsütjük. Tûpróba!
Ha megsült, kivesszük a formából és rácsra téve kihûtjük.
A csokoládét az olajjal vízgõz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt.
Ha megszilárdult a csokoládé, narancsszeletekkel díszítjük.

Folytats a blogon ... citromhab.blogspot.com/2017/09/csokol...

sponsored links

Keres?s