Csokoládés gyümölcskenyér
sponsored links
Még messze jár a karácsony, de a gyümölcskenyeret az év minden szakában szeretjük:-)
Hozzávalók normál méretû gyümölcskenyér formához
20 dkg cukor
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
1,6 dl tej
25 dkg liszt
5 g sütõpor
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt áfonya
10 dkg kandírozott gyümölcskeverék
5 dkg csokoládédara vagy csokoládélencse
1 citrom reszelt héja
10 dkg étcsokoládé
1 evõkanál olaj
A sütõformát sütõpapírral béleljük, a sütõt 180 fokra melegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a tejjel kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amiben elõzõleg elvegyítettük a sütõport.
Az egészet összedolgozzuk úgy, hogy csomómentes masszát kapjunk. Ezután belekeverjük a gyümölcsöket, a csokit és a reszelt citromhéjat, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjébõl vert kemény habot is.
Az így kapott tésztát beleöntjük a formába és 30-40 perc alatt megsütjük. Tûpróba!
Ha megsült, kivesszük a formából és rácsra téve kihûtjük.
A csokoládét az olajjal vízgõz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt.
Ha megszilárdult a csokoládé, narancsszeletekkel díszítjük.