Csokoládés-epres torta

2017-08-20

sponsored links



Még nyár kezdetének, az eperszezon közepének a termése ez a csokitorta.
 
A recept itt található, a kedvenc csokitortám leírása alapján. A belsejében a csokikrém zamatos eperdarabokat rejt és a bevonat ezúttal csokoládé ganache volt.
 
Csokolédé ganache: 1 dl tejszínt felforraltam és 11dkg étcsokoládét törtem bele. Addig kevergettem, amíg egynemû és selymes lett. Akinek nem elég édes, az egy evõkanál mézzel is gazdagíthatja. Ezzel vontam be - kenõkés segítségével - a már betöltött és lehûtött tortát.
 
Szerintem itt nem is fontos a tökéletesre elkent felület, lehet kicsit kócosra hagyni a bevonatot, meghagyni imitt-amott a kenõkés nyomát - ettõl nagyon csábító lesz.
 
A ganache elõnye a magában, gõz felett olvasztott étcsokoládéval szemben, hogy nem törik szeleteléskor, mert a hozzáadott tejszín meglágyítja a textúráját.
 
Próbáljátok ki magában, vagy gyümölccsel gazdagítva. Aki nem akarja vajjal-margarinnal készíteni a krémet (bár ez esetben ez egyáltalán nem vajas jellegû töltelék, nagyon finom!), az a vajat helyettesítheti 3 dl keményre vert tejszínnel is.


Folytats a blogon ... https://teller-cake.blogspot.com/2017...

sponsored links

Keres?s