Csokoládés-epres muffin
sponsored links
A párom pénteken lapozott egyet a konyhában lévõ fali naptáron, amit még Ilditõl vásároltam korábban. Kitaláljátok hogyan reagált?
Úgyhogy másnap délután már sütöttem is. Anyukáinkat is megajándékoztuk ezzel a fantasztikus, finom csokis-epres desszerttel. Egy baj volt vele, nagyon gyorsan elfogyott.
Az eredeti receptet itt találjátok, csupán annyit változtattam rajta, hogy egészségesebbé tettem illetve a kardamomot kihagytam belõle.
Köszönöm szépen a receptet!
Csokoládés-epres muffin
Hozzávalók (12 db):
22 dkg. tk. tönköly búzaliszt
1/2 csomag sütõpor
1 kk. szódabikarbóna
1 tojás
150 g sûrû joghurt
1,5 dl tej
100 g nyírfacukor
1 púpos ek. holland kakaópor
100 g étcsokoládé (70%)
150 g étolaj
1 csipet só
1 ek. fahéj
12 szem eper + díszítéshez (300 g)
Elkészítés:
A csokit olvasszuk fel gõz felett, adjuk hozzá az olajat, a joghurtot, a tojást és a tejet. Keverjük jól ki.
Egy nagyobb tálba mérjük ki a lisztet, adjuk hozzá a sütõport, a szódabikarbónát, a kakaót, fahéjat és a sót. Forgassuk jól össze, majd öntsük a folyékony alapanyagot hozzá. Szilikon lapát segítségével keverjük össze. 12 db-os muffin formát béleljünk ki kapszlikkal és egy fagyis kanál segítségével adagoljuk bele a masszát. Tele lesz! :) Tegyünk mindegyik tetejére kisebb szemû epreket, vagy vágjuk félbe és így osszuk el.
Elõmelegített 200°C-os sütõbe 20-25 percig, tûpróbáig sütjük.
Vigyázat gyorsan fogy!
- Hmmm.... Nézd! Epres muffin! Nagyon finom lehet! :)
- Olvasd, mi kell hozzá!
- ....
- Ok! Van minden itthon, holnap hozok epret. :)
Úgyhogy másnap délután már sütöttem is. Anyukáinkat is megajándékoztuk ezzel a fantasztikus, finom csokis-epres desszerttel. Egy baj volt vele, nagyon gyorsan elfogyott.
Az eredeti receptet itt találjátok, csupán annyit változtattam rajta, hogy egészségesebbé tettem illetve a kardamomot kihagytam belõle.
Köszönöm szépen a receptet!
Csokoládés-epres muffin
Hozzávalók (12 db):
22 dkg. tk. tönköly búzaliszt
1/2 csomag sütõpor
1 kk. szódabikarbóna
1 tojás
150 g sûrû joghurt
1,5 dl tej
100 g nyírfacukor
1 púpos ek. holland kakaópor
100 g étcsokoládé (70%)
150 g étolaj
1 csipet só
1 ek. fahéj
12 szem eper + díszítéshez (300 g)
Elkészítés:
A csokit olvasszuk fel gõz felett, adjuk hozzá az olajat, a joghurtot, a tojást és a tejet. Keverjük jól ki.
Egy nagyobb tálba mérjük ki a lisztet, adjuk hozzá a sütõport, a szódabikarbónát, a kakaót, fahéjat és a sót. Forgassuk jól össze, majd öntsük a folyékony alapanyagot hozzá. Szilikon lapát segítségével keverjük össze. 12 db-os muffin formát béleljünk ki kapszlikkal és egy fagyis kanál segítségével adagoljuk bele a masszát. Tele lesz! :) Tegyünk mindegyik tetejére kisebb szemû epreket, vagy vágjuk félbe és így osszuk el.
Elõmelegített 200°C-os sütõbe 20-25 percig, tûpróbáig sütjük.
Vigyázat gyorsan fogy!