Csokoládés diós-mogyorós kocka - sütés nélkül
sponsored links
15-20 perc alatt összeállítható ez a nagyon finom desszert. Bár érdemes dermedni hagyni a hûtõben legalább 2 órán át, hogy könnyen, szépen szeletelhetõ legyen - ettõl függetlenül igazán gyors és egyszerû. Hasonló a Sport szelethez, csak fel van még turbózva pár finomsággal. (Húsvétkor minden vendég kérte a receptjét.)
Hozzávalók:
kb. 20x25 cm-es tepsi/tál/tálca
35 dkg darált háztartási keksz
15 dkg darált dió
7-8 dkg pörkölt földimogyoró kisebb-nagyobb darabra vágva
8 dkg mazsola
1 evõkanál rum
6 dkg étcsokoládé
2 csapott evõkanál holland kakaópor (vagy hagyományos kakaópor)
3 enyhén csapott evõkanál kristálycukor
3 dl tej
10 dkg vaj
A tetejére:
14 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
A pöttyös és virágmintás porcelán bögrék megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
www.pottyosotthon.hu
A pöttyös és virágmintás porcelán bögrék megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
www.pottyosotthon.hu
Elkészítés:
- A megmosott mazsolát beáztatjuk a rumba.
- Összekeverjük a darált kekszet, a darált diót, az aprított mogyorót és a kakaóport egy nagyobb tálban.
- A tejet egy lábasban felforrósítjuk a cukorral (nem kell forralni, csak forrósítani), levesszük a tûzhelyrõl, elolvasztjuk benne a darabolt étcsokit, hozzáadjuk a vajat, majd a rumos mazsolát és ráöntjük a kekszes keverékre.
- Pár perc múlva, amikor már nem olyan forró, kézzel összekeverjük, összegyúrjuk. A masszát elegyengetjük egy tálcára vagy tepsire kb. 2-2,5 cm vastagságúra, téglalap alakúra.
- Amikor kihûlt az ellapított massza, a csokoládét vízgõz felett megolvasztjuk, simára keverjük az olajjal és bevonjuk vele a tetejét.
- Legalább 2 órára a hûtõbe tesszük dermedni, de egy egész éjszakára is lehet. Majd kisebb kockákra felvágva tálaljuk/kínáljuk.
Jó étvágyat!