Csokoládés cseresznyés kocka, mandulás morzsával

2014-06-17

sponsored links



Ez egy madárlátta sütemény, olyan gyorsan elfogy ugyanis, hogy még jóformán kihûlni sincs ideje. Nagyon finom, omlós, csokoládés ízû, a tetején a gyümölcs, meg a ropogós morzsa tökéletes kiegészítõje. Bár, a meggy sokkal jobban illene szerintem a sütemény édes ízvilágához, sokkal karakteresebb lenne. De a férjem miatt inkább lecseréltem cseresznyére, mert õ velem ellentétben nem rajong a meggyes sütikért.
Fotózni gyorsan kellett, mert kirándulni vittük.

Hozzávalók:

  • 60 dkg magozott cseresznye
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 12,5 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 tojás
  • 2 evõkanál kakaópor
  • 2 teáskanál sütõpor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • csipetnyi só
A mandulás morzsához:
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg mandula
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 evõkanál cukor

    Elkészítése:

    • Megmossuk, és kimagozzuk a cseresznyét. A csokoládét fóliával leterítjük, húsklopfplóval apróra zúzzuk. A mandulát ugyanígy darabokra törjük. 
    • A morzsához a puha vajat összemorzsoljuk a liszttel, a cukorral, meg a mandulával.
    • Egy nagyobb tálban összekavarjuk a lisztet, a cukrot, a csokoládét, a kakaóport, a sütõport, a szódabikarbónát, meg a sót.
    • Egy másik tálban a tojást villával elhabarjuk, majd az olajjal, a tejjel, meg a vaníliával összekavarjuk.
    • A két masszát összevegyítjük, és egy sütõpapírral bélelt, közepes méretû tepsibe simítjuk (34x25 cm).
    • Megszórjuk cseresznyével, illetve meghintjük a mandulás morzsával.
    • 180 fokos sütõben kb 25-30 percig sütjük (végezzünk tûpróbát!).

    Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/06/csokol...

    sponsored links

    Keres?s