Csokoládés cseresznyés kocka, mandulás morzsával
sponsored links
Ez egy madárlátta sütemény, olyan gyorsan elfogy ugyanis, hogy még jóformán kihûlni sincs ideje. Nagyon finom, omlós, csokoládés ízû, a tetején a gyümölcs, meg a ropogós morzsa tökéletes kiegészítõje. Bár, a meggy sokkal jobban illene szerintem a sütemény édes ízvilágához, sokkal karakteresebb lenne. De a férjem miatt inkább lecseréltem cseresznyére, mert õ velem ellentétben nem rajong a meggyes sütikért.
Fotózni gyorsan kellett, mert kirándulni vittük.
Hozzávalók:
- 60 dkg magozott cseresznye
- 25 dkg liszt
- 15 dkg étcsokoládé
- 12,5 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 tojás
- 2 evõkanál kakaópor
- 2 teáskanál sütõpor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- csipetnyi só
A mandulás morzsához:
- 5 dkg liszt
- 5 dkg mandula
- 5 dkg vaj
- 1,5 evõkanál cukor
Elkészítése:
- Megmossuk, és kimagozzuk a cseresznyét. A csokoládét fóliával leterítjük, húsklopfplóval apróra zúzzuk. A mandulát ugyanígy darabokra törjük.
- A morzsához a puha vajat összemorzsoljuk a liszttel, a cukorral, meg a mandulával.
- Egy nagyobb tálban összekavarjuk a lisztet, a cukrot, a csokoládét, a kakaóport, a sütõport, a szódabikarbónát, meg a sót.
- Egy másik tálban a tojást villával elhabarjuk, majd az olajjal, a tejjel, meg a vaníliával összekavarjuk.
- A két masszát összevegyítjük, és egy sütõpapírral bélelt, közepes méretû tepsibe simítjuk (34x25 cm).
- Megszórjuk cseresznyével, illetve meghintjük a mandulás morzsával.
- 180 fokos sütõben kb 25-30 percig sütjük (végezzünk tûpróbát!).