Csokoládés briós
sponsored links
Igaz, nem a klasszikus briósformában, ráadásul töltve, na és a tekerjük fel-vágjuk félbe-csavarjuk össze formában, de eredeti, rengeteg vajat tartalmazó francia recept alapján. Száz százalékosan pontosan mûködött minden a receptben, tökéletesen megkelt a hosszú hûtõben kelesztés ideje alatt a a minimális élesztõ mellett és a rengeteg zsiradék ellenére; pillekönnyû foszlós volt a sütés után. és bár ez egy nem túl nagy, 22 centi hosszú forma épp a sok vaj - na és a töltelék miatt - nagyon laktató, igazi nagyágyú egy tartalmasabb leves után. Hamarosan jön az igazi baba a rhum is!
Hozzávalók:
35 ml langyos tej
1,5 dkg cukor
2 gr szárazélesztõ (egy zacskó harmada vagy 7 gr friss élesztõ)
25 dkg liszt
csipet só
3 tojás ...