Csokoládés-almás fánkocskák
sponsored links
-->
Összetételének köszönhetõen ez egy egészséges, szénhidrátcsökkentett fánk, melyet akár vacsorára is nyugodtan ehetik azok is, akik egyébként ilyenkor már nem fogyasztanak szénhidrátot.
Reggelire is nagyon jó választás, de dobozban bárhová magunkkal is vihetjük ezt a finom és diétás finomságot.
Hozzávalók 4 személyre:
- 10 dkg zabliszt
- 3 dkg útifûmaghéj
- 3 dkg keményítõ (pl tápióka)
- 2 tojás
- 2 evõkanál eritrit (vagy ki mit használ édesíteni)
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- kb 1,5 dl víz
- 2 evõkanál citromlé
- kevés vanília aroma és reszelt citromhéj
- csipetnyi só
- 5 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 0,5 zöldalma
- kókuszreszelék
- a sütéshez kókuszzsír
Elkészítése:
- Egy tálban elõször kikavarjuk a tojást, a vizet, a citromlevet, meg a cukrot, majd a száraz hozzávalókkal jól összegyúrjuk. A tésztát 5 percig pihentetjük, ezalatt szépen összeáll.
- Enyhén lisztezett felületen kb 2 cm vastagságúra nyújtjuk, majd kerek formával kiszaggatjuk. Forró olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.
- A csokoládét felolvasztjuk, amjd mindenik fánkot megcsurgatjuk, a tetejére pedig alma darabkákat, és kókuszreszelket helyezünk.
- Dobozban bárhová magunkkal vihetjük.