Csokoládémousse

2014-04-05

sponsored links


Csokoládéból sohasem elég, egy alaprecept pedig mindig jó, ha van. Meg egyébként is, jó kifogás sose rossz, ezért nem volt nehéz megmagyarázni magamnak, miért is akarom elkészíteni Mautner Zsófi Fõzõiskola alapfokon c. könyvében található csokoládémousse -t. Sokat próbálkoztam már a mûfajban, de messze ez volt a legfinomabb. Pedig semmi különös nincs benne, egyszerûen nagyszerû finomság, bármikor elkészíthetõ, bármikor behabzsolható. Sokszor elkészítõs nasiság!

Csokoládémousse
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsoki
- 6 tojás (+2 tojásfehérje is volt a receptben, de én elsiklottam felette, így kimaradt)
- 5 ek cukor
- 1 dl tejszín
- 2 ek kávé
Elkészítés:
Az étcsokit vízgõz felett megolvasztjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjébõl 1 ek cukorral kemény habot verünk. A sárgáját 5 ek cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a kávét, majd az olvasztott csokit, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is.
És ennyi, készen vagyunk, pohárba, vagy szuflétálkákba öntjük a finomságot,egy éjszakára mehet a hûtõbe, másnap jól megpúpozzuk tejszínhabbal, megszórjuk csokireszelékkel, és már kanalazhatjuk is a csokiságot.
 Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... gasztrobarath.blogspot.com/2014/04/cs...

sponsored links

Keres?s