Csokoládémousse-al töltött keksz
sponsored links
Férjemnek készítettem meglepetésnek névnapjára. Igazán ütõs kis sütemény.
Hozzávalók:
A tésztához:
A mousse:
Elkészítése:
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg puha vaj
- 3 dkg gyümölcscukor
- 1 tk vanília kivonat
- 25 dkg tönköly fehér liszt
- 5 dkg kukoricaliszt (ettõl roppanós)
- 5 dkg 100%-os kakópor (pörkölt kakaóbabból daráltam)
A mousse:
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 1 nagy tojás sárgája
- 2 dkg gyümölcscukor
Elkészítése:
Minden hozzávalót robotgép üstjébe mértem és homogén tésztává gyúrtam .Fóliába csomagolva fél órát pihentettem. A hûtõbõl kivett tésztát lisztezett felületen kinyújtottam 3-4 mm vékonyra és szív formájú szaggatóval kiszúrtam. Sütõpapírral bélelt tepsibe fektettem.180 fokra elõmelegített sütõben 10-12 perc alatt megsütöttem.
A tojás sárgáját a cukorral habosra kevertem. A csokoládét gõz fölött megolvasztottam, éppen, hogy csak langyos legyen és belekevertem a cukorral elkevert tojássárgáját. A tejszínt felvertem habbá és hozzá öntöttem az olvasztott csokoládét. Robotgéppel addig vertem, míg kemény hab nem keletkezett belõle (eközben ki is hûlt). A habot hûtõszekrényben legalább egy órán keresztül hûtöttem. A lehûlt habot nyomózsákba töltöttem és a kekszre nyomtam belõle annyit, hogy a felületét eltakarja. A másik kekszet a tetejére ragasztottam (40 pár lett belõle).
Még néhány csokis tetejût is készítettem. Így még durvább volt, de isteni finom.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.