Csokoládéleves szarvasgombás tejszínhabbal
sponsored links
Sokáig gondolkodtam, milyen desszertet lehetne készíteni a szarvasgomba kaviárból, amit a Gurmand.hu cégtõl kaptam... A trüffel egybõl beugrott (hamarosan jön a recept :), de aztán eszembe jutott, hogy gyerekkoromban egyszer csokoládélevest ettünk vendégségben. Azóta sem találkoztam vele, pedig kár, mert nagyon finom :) ...nagyban hasonlít a csokipudinghoz, csak hígabb és forrón kell tálalni. A leves ízét a csokoládé határozza meg, ezért érdemes a lehetõ legjobb minõségû étcsokoládét választani (minimum 60%-osat). Mivel ez a desszert eléggé tömény, kis pohárkákba tálaltam - ebbõl a mennyiségbõl úgy 4-6 adag lett.
Hozzávalók
A leveshez
2 dl tej
10 dkg 60-70%-os étcsokoládé
2 ek nádcukor
2 tojás sárgája
2 dl tejszín
vanília rúd (jó a már kikapart, magnélkül is) ...