Csokoládékrém luxus kivitelben
sponsored links
Amikor elkészíted, ajánlott minimum 30 percet hûteni,
majd fogyasztás elõtt, minimum 30 percet szobahõmérsékleten tartani.
Ez a mennyiség 8-10 adagra osztható.
Bár nagyon kevésnek tûnik, hidd el elég lesz, hisz nagyon "gazdag" csokoládékrém.
Tömény gyönyör.
Tömény gyönyör.
Minden csészéhez bõségesen kínáltam friss mentalevelet.
Amennyiben nem szeretnél mentalevelet, akkor kóstolhatod csipetnyi különleges sóval,
esetleg más fûszerrel....
A Jamie Oliver receptjét itt találtam.
Csokoládékrém luxus kivitelben
Hozzávalók
200 g habtejszín
2 db tojássárgája
20 g teavaj
tálaláshoz
friss mentalevél
- A tejszínt (2 evõkanálnyi kivételével) felmelegítettem (nem kell forralni, csak meleg legyen).
- Hozzáadtam a darabokra tört csokoládét.
Habverõvel csomómentesre kevertem, szép selymesre, fényesre :)
- Felütöttem a két tojást, külön tálkába a fehérjét (ezt további felhasználásra, lezárva, hûtõbe tettem),
külön tálkába a sárgáját.
- A sárgákhoz adtam a maradék 2 ek tejszínt és elkevertem.
- A tejszínes tojást óvatosan, nagyon vékony sugárban,
a meleg tejszínes csokoládéba kevertem, a habverõvel.
- Végül hozzákevertem a hideg vajat.
A csokoládékrém fényes és bársonyos....
- Tálkákba osztottam. A tenyeremhez ütögettem a csészéket, hogy az összes buborék távozzon.
- Hûtõbe tettem, hogy teljesen kihûljön.
- Tálalás elõtt minimum 30 perccel, szobahõmérsékletre tettem.
Amennyiben nagyon sûrûnek találod, próbáld ki 250 ml tejszínnel,
- Hozzáadtam a darabokra tört csokoládét.
Habverõvel csomómentesre kevertem, szép selymesre, fényesre :)
- Felütöttem a két tojást, külön tálkába a fehérjét (ezt további felhasználásra, lezárva, hûtõbe tettem),
külön tálkába a sárgáját.
- A sárgákhoz adtam a maradék 2 ek tejszínt és elkevertem.
- A tejszínes tojást óvatosan, nagyon vékony sugárban,
a meleg tejszínes csokoládéba kevertem, a habverõvel.
- Végül hozzákevertem a hideg vajat.
A csokoládékrém fényes és bársonyos....
- Tálkákba osztottam. A tenyeremhez ütögettem a csészéket, hogy az összes buborék távozzon.
- Hûtõbe tettem, hogy teljesen kihûljön.
- Tálalás elõtt minimum 30 perccel, szobahõmérsékletre tettem.
Amennyiben nagyon sûrûnek találod, próbáld ki 250 ml tejszínnel,
úgyis nagyon jó :)
A csokoládé kakaótartalma legalább 60 % legyen, inkább több.