Csokoládéhab-torta (fehér és étcsokiból)
sponsored links
A csokoládé torta díszítéséhez használt csokoládé rózsák készítését már leírtam, de a receptjével még adós vagyok. Õszintén szólva az eddig készített torták közül nekem ez ízlett a legjobban. A születésnapos a sütemények helyett jobban szereti a poharas desszerteket, ez a torta készítésénél elsõdleges szempont volt. Így egy nagyon krémes, nagyon csokis, de nagyon finom torta született! Étcsokoládét és fehér csokoládét is használtam a krémhez, a fehér krém állaga más lett, mint a sötét csokikrémé, de így is szépen lehetett szeletelni. A fehér csoki olvasztásánál levontam a tanulságot, hogy ugyanúgy, mint az étcsokoládénál, itt is a jobb minõségût érdemes választani. (Szerencse, hogy volt idõm készíteni egy újabb adag krémet.) Ha valaki nem szereti a fehér csokit, akkor készítheti az egészet étcsokoládéval is, ebben az esetben kevés kandírozott narancshéj sem fogja elrontani!
A krémbe nyersen kerül a tojás, de nem kell megijedni tõle. Ha friss tojást használunk és nem kánikulában készítjük a tortát, nem lehet gond.
Csokoládéhab-torta
Hozzávalók:
8 tojásból készített kakaós piskóta
Fehér csokoládés krém:
20 dkg fehér csokoládé
2 dkg vaj
4 tojás
4 evõkanál porcukor ...
Fehér csokoládés krém:
20 dkg fehér csokoládé
2 dkg vaj
4 tojás
4 evõkanál porcukor ...