Csokoládéhab (Mousse au chocolat) rumos gyümölccsel
sponsored links
A 8. SAD-ra (Süss, Alkoss, Díszíts) készítettem, illetve nem csak arra...
Amióta május végén elkezdett érni az eper a kertünkben, azóta mindig terem friss gyümölcs és amellett, hogy degeszre esszük magunkat, az édességeknek is az "alapját" képezi. Megszámoltam, május vége óta 20 féle süteményt jegyeztem fel a blogra, ebbõl 2 friss lekváros, 1 cukkinis, egynek nincs köze gyümölcshöz, de 16 féle édesség telis-teli van többnyire nyers gyümölccsel:)
Egyik finomabb, mint a másik, lehet válogatni:)))
Egyik finomabb, mint a másik, lehet válogatni:)))
Így mikor a napokban megláttam a kiírást, azon gondolkodtam, milyen típusú finomság nincs, amihez ugye gyümölcs kell. Két dolog jutott az eszembe: valamilyen kelt tészta, rétes (lesz is ilyen recept késõbb:) vagy valami sósság. Hogy mégis most egy krémes édességrõl lesz szó, annak az oka, hogy közben ünnepelünk is, így "két legyet, egy csapásra" (de csak a mondásban, mert különben a legyeket sem bántom, nincs is nálunk:) elven, de mindenképpen különleges édességet szerettem volna. A csokoládé elég elegáns, a közvetlenül felhasználás elõtt szüretelt gyümölcs a kertünkbõl, meglocsolva kevés saját Rumtopf-al pedig ráteszi a koronát.
Csokoládéhab "Rumtopf-os" friss gyümölccsel
Hozzávalók
190 gr 70 %-os étcsoki (Ikea) ...