Csokoládé torta aszaltszilva-pürével
sponsored links
Itthoni receptgyûjteményem egyik könyvét lapozgatva akadtam rá erre a tortára. Kíváncsivá tett, ezért megsütöttem. Azt már mondanom se kell, hogy a hozzávalókon kicsit variáltam. A szilvapürétõl nagyon finom puha, rugalmas lett a tésztája, a mellé tálalt pürével és tejszínhabbal pedig valódi kényeztetés volt.
Hmm..
Zamatos.. ízletes..
Alig várom, hogy újra elkészítsem!
Hozzávalók
- 15 dkg rétesliszt
- 4 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 12 dkg nádcukor
- 2 kk neszkávé
- 2 kk sütõpor
- 3 tojás
- 9 dkg étcsokoládé
- csipet só
- 3 dl aszaltszilva-püré
Elkészítés
- Egy 3 dl-es bögrét megtöltünk kimagozott aszalt szilvával, így a legegyszerûbb lemérni. Tálba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi bõven ellepi és pár órára, vagy egész éjszakára állni hagyjuk. Ha ez megvan, lábosba öntjük és ha szükséges, még annyi vizet öntünk rá, amennyi épp ellepi. Kb. 5-7 percig forraljuk, majd botmixerrel vagy turmixgépben pürésítjük. Ha túl sûrû, adjunk hozzá még egy kis vizet.
- A tojásokat és a cukrot habosra keverjük. A szilvapürébõl 3 dl-nyit hozzáadunk és alaposan elkeverjük.
- A száraz alapanyagokat (rétesliszt, kakaópor, neszkávé, sütõpor, só) összekeverjük és kisebb adagokban hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
- Az étcsokoládét apró darabokra vágjuk és azt is hozzákeverjük a masszához.
- A masszát 24 cm-es, kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, elsimítjuk és 180°C-ra elõmelegített sütõben kb. 30 perc alatt megsütjük (tûpróba).
- Tejszínhabbal és a megmaradt aszaltszilva-pürével tálaljuk.