Csokoládé tallér
sponsored links
Ha ajándékba szánjuk, vagy vendégünk érkezik és kevés idõnk van, ezt az édességet gyorsan és az utolsó pillanatban is elkészíthetjük.
Hasonlót láttam: Stahl magazin különszámban (Csupa csoki) (itt) és a Fahéj magazinban (itt).
Hozzávalók: Nálam 7 db készült
- 20 dkg étcsokoládé (nálam: 65%-os Choceur )
- 2 gr kakaóvaj por
- 15 gr pekándió
- 15 gr mézes-sós mandula
- 9 szem vörös áfonya (aszalt)
- 9 szem meggy (aszalt)
Készítés:
- A diót, mandulát és az aszalt gyümölcsöket kisebb darabokra vágom.
- Sütõpapirra egy pohár segítségével köröket rajzolok. (nálam: 7,5 cm, mert ez a nagyság fért bele a dobozba. Ez volt a csomagolás)
- A csokit felolvasztom és temperálom.
- A temperált csokiból kb. két evõkanálnyit teszek a rajzolt kör közepére és a kanál domború részével elterítem azt. Vigyázok, hogy a vonalból ne fussak ki.
- Megszóróm a gyümölccsel és a dióval, mandulával.
- Hûvös helyen tartom teljes dermedésig, majd leemelem a papírról a csoki korongokat, csomagolom vagy tányérra teszem.
A csoki olvasztása, temperálása: Az apróra tört csokit 40 fokra melegítem a csokoládé olvasztó gépben, majd kiveszem a tartályt és hideg lapra ( pl. konyhapult ) helyezem és állandó keverés mellett 34-35 fok-ra hûtöm. Ekkor beleteszem a kakaóvaj port, alaposan elkeverem. Ha a csoki elérte a 31-32 fok hõmérséklet
kezdhetek dolgozni vele. Ekkor kezdem a fentebb leírtak alapján teríteni a csokit a papírra.