Csokoládé mousse

2018-01-12

sponsored links

A tökéletes mousse! Habos, légies, könnyû, fenomenális, esküszöm!! :)
Az eredeti recept: itt.
Tényleg fontos hogy jó minõségû csokoládét vegyünk, és 60-70 %-os legyen..
Én az alapreceptet készítettem el, amit lehet fokozni szinte bármivel, pl kávéval, naranccsal, chilivel, különbözõ fûszerekkel... majdnem bármivel :)



Hozzávalók:
kb 7-8 db csatos üveghez 


200 g étcsokoládé
6 tojássárgája
7 tojásfehérje 
2-3 ek porcukor ( opcionális )
1 dl tejszín

A csokit vízgõz fölött megolvasztjuk.
A tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel és a cukorral, majd hozzácsorgatjuk az olvasztott csokit.
A fehérjékbõl kemény habot verünk és ezt is beleforgatjuk.
Poharakba töltjük és minimum egy éjszakára, vagy 24 órára hûtõbe tesszük.

Folytats a blogon ... sutizona.blogspot.com/2018/01/csokola...

sponsored links

Keres?s