Csokoládé mousse
sponsored links
Párom nagy szerelme a csokoládé mousse, ahányszor megyünk vásárolni a Lidlbe, mindig nagy boci szemekkel nézi a hûtõspult kínálatát.
Megígértem csinálok neki, így született az én csokimoussom a mindmegette jóvoltából.
Hozzávalók:
17 dkg étcsokoládé
2 ek vaj
2 dl tejszín
2 tojás
4 ek cukor
A csokoládét pár ek tejszínben gõz fölött megolvasztjuk. Szobahõmérsékletûre hûtjük.
Addig a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd egy nagy tálba tesszük. A tejszínhabot szintén felverjük és hozzáöntjük a tojásfehérjéhez.
A tojások sárgáját - én finnyás vagyok, ki szoktam szúrni õket és csak a sárga krémet folyatom ki, a külsõ hártyát eldobom - kikeverjük a kihûtött csokoládéval, majd az egészet óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjés-tejszínhabba. Elõre hûtött üvegpoharakba tesszük, majd a hûtõben legalább pár órát hûtjük.
Friss gyümölccsel tálaljuk.
Megígértem csinálok neki, így született az én csokimoussom a mindmegette jóvoltából.
Hozzávalók:
17 dkg étcsokoládé
2 ek vaj
2 dl tejszín
2 tojás
4 ek cukor
A csokoládét pár ek tejszínben gõz fölött megolvasztjuk. Szobahõmérsékletûre hûtjük.
Addig a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd egy nagy tálba tesszük. A tejszínhabot szintén felverjük és hozzáöntjük a tojásfehérjéhez.
A tojások sárgáját - én finnyás vagyok, ki szoktam szúrni õket és csak a sárga krémet folyatom ki, a külsõ hártyát eldobom - kikeverjük a kihûtött csokoládéval, majd az egészet óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjés-tejszínhabba. Elõre hûtött üvegpoharakba tesszük, majd a hûtõben legalább pár órát hûtjük.
Friss gyümölccsel tálaljuk.