Csokoládé, marcipán, curd
sponsored links
S. szokta mondogatni, hogy egyszer mindennek eljön az ideje. Most például a curdé. Van itthon pár darab grépfrút (ezt minek kellett így átiratban meghonosítani, ritka bénán néz ki, remélem, körd nem lesz) meg narancs. Mondjuk van itthon datolyaszilva is meg gránátalma, de azokkal nem tudok most mit kezdeni. Panna cottához lenne jó a datolyaszilva, azt hiszem.
Tehát a curd. Igazából mindig azt gondoltam róla, hogy valahogy olyan semmire nem jó dolog. Se nem krém, se nem szósz, valahol az összes hasonló cucc határán. Jót tesz neki a pár napos érés, de sokáig mégsem tartható el. És az ilyen állásfoglalás nélküli dolgok mindig nagyon gyanúsak. Tudjuk már, hogy hol állunk, na!
Igen ám, de mit kéne a kalácsra kenni? Nem mintha nem lenne tele a kamra jobbnál jobb dzsemekkel. Meg nem lenne elég a kalács csokoládés-marcipános tölteléke. Ez van, hedonista a család.
Végül a grépfrút levét csak simán megittam.
CSOKOLÁDÉS-MARCIPÁNOS KALÁCS
500 g liszt (BL 55)
50 g nádcukor
1 csipet só
1 tasak Bourbon vaníliás cukor
1 tasak Alnatura szárított élesztõ
250 ml tejszín ...