Csokoládé Ganache
sponsored links
A csokoládé ganache-t (ejts:gánázs) rengeteg mindenre fel tudjuk használni, ha tortáról, vagy valamiféle finom édességrõl van szó.
Szívem szerint én a csokoládé tortát is úgy készítem, hogy nem vízgõz felett felolvasztott étcsokival vonom be, hanem ezzel a finom, krémes állagú ganache-zsal.
A marcipánnal, Unidec-el bevont tortáim alá sem mindig szeretem a vajkrémet. Sokszor használom ezt a fincsi csokikrémet. (vigyázat, a marcipán alatt átlátszik az étcsokoládés ganache)
pl. aranyérmes táska tortámnál is...
Krémbe is tehetjük. Variálhatjuk vajjal kihabosítva(én ezt kevésbé szeretem), tejszín habbal keverve (naaaagyon fincsiiii) és csokis pudinghoz hozzákeverve.
Csokoládé Ganache készítése
Hozzávalók:
Ahány dl állati tejszín, annyiszor 100 gramm jó minõségû étcsokoládé.
Egy kb. 26 cm-es tortaformához (20 szeletes torta) a következõ mennyiség szükséges:
- 600 ml állati tejszín
- 2 cs. vaníliás cukor (elhagyható)
- 600 g (6 tábla) min. 45 %-os étcsokoládé ...