Csokoládé fondue
sponsored links
Zseniális, csak annyit tudok hozzáfûzni. Annyira nagyszerû a maga egyszerûségében, hogy szerintem akár a desszertek koronázatlan királya is lehetne.
A fondü (fondue) igazából olvasztottat jelent, eredetileg a sajtot olvasztották a franciák, és a sajt fondue-be mártogattak bagett szeleteket, meg még ki tudja miféle földi jókat. De nemcsak sajtot olvastzhatunk (bár hamarosan elkészítem azt is), hanem ilyen finom, igazi csokoládét is. Percek alatt, melybe aztán mindenféle finomságot mártogatunk.
Szerintem egy ilyen mártogatós étel, melynél körülvesszük az edényt, és mindenki kedvére mártogat, a legjobb társasági étel. És mint tudjuk, az elfogyasztott étel egyik szerepe az is, hogy összehozza az embereket.
A gyerekek imádják, de mi is, hiszen ez maga a menyország.
Hozzávalók (4-6 személyre):
- 40 dkg jó minõségû étcsokoládé
- 2 dl habtejszín
- kb 1 kg friss gyümölcs, pl: alma, körte, narancs, banán ...