Csokoládé felfújt

2012-03-26

sponsored links


Ezt a finomságot épp annyi idõ elkészíteni, mint eltüntetni. Belül varázslatos csokikrém, kívül lágy kéreg, kellemes kis kombináció.

Annyit még elárulok, hogy a citromos verzió marad továbbra is a kedvencem, de ez a csokis is elõkelõ helyett kapott :-)

Szuflé sütési praktika: a felfújt a magas hõfokon keletkezõ gõztõl emelkedik meg, ezt a formát azonban nem tartja meg sokáig, de az ízhatását ez nem befolyásolja. Ha olyan peremet szeretnénk, amely a képen is látható, akkor a formába öntés után egy hegyes kés enyhén benedvesített hegyét húzzuk körbe a forma pereménél kb. 1-1,5 cm mélyen, így a massza nem tapad hozzá és szépen meg tud emelkedni.

CSOKOLÁDÉ FELFÚJT (szuflé) 2 személyre (egészségesebb összetevõk)

6 dkg étcsokoládé (70 - 80% körüli)
6 dkg vaj
1 púpos evõkanál liszt (teljes kiõrlésû) ...

Folytats a blogon ... www.receptmuves.hu/2011/02/csokolade-...

sponsored links

Keres?s