Csokoládé bevonatú ropogós zabkeksz
sponsored links
Kekszet terveztem sütni, olyat amit magával vihet az ember, mondván, hogy "kibírja" a késõi ebédig.
S mert az elmúlt héten az Anzac-féle kekszre kerestek a blogon legtöbben, így, ezt én is jó ötletnek tartottam.
Jó ötletnek tartottam, de persze más lett belõle.
Más, bár majdnem azonos hozzávalókból állítottam össze az újat.
A kókuszreszeléket elhagytam, de a kekszek talpát csokoládéval kentem be, és ebbe hidegen sajtolt illatos kókuszvajat kevertem, amitõl a keksz intenzív kókuszízû lett.
(Aki szereti a kókuszízt, annak jó hír, aki nem szereti, az tehet helyette vajat.)
A finomlisztet elhagytam, minden más maradt, csak az arányokon változtattam.
Extra hozzávaló a csokoládé!
A kekszet készíthetjük kókuszvajjal*, vagy teavajjal, én most kókuszvajjal, máskor felesbe (50 % kókuszvaj + 50 % teavaj)
-többször sütöttem- adtam hozzá.
-többször sütöttem- adtam hozzá.
Lám, lám milyen könnyû új kekszreceptet alkotni :)
Csokoládé ropogós zabkeksz
Hozzávalók
20 db
20 db
100 g tört zabpehely (dmbio) ...