CSOKOLÁDÉTRIÓ
sponsored links
Hozzávalók:
- 10 tojássárgája
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 10 dkg nyírfacukor
- 15 dkg liszt
- 1/2 l víz
- 1 l Cocomas kókusztejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 10 dkg fehér csokoládé
a díszítéshez:
- mini pillecukor
- reszelt csokoládé
- A tojássárgáját kézi habverõvel elvegyítettem a vaníliával, a nyírfacukorral, a liszttel, a vízzel és a kókusztejszínnel ? a folyadékot fokozatosan adagoltam hozzá, hogy csomómentes legyen.
- Kis lángon, folyamatosan kevergetve felforraltam, a tûzrõl levéve 3 részre osztottam.
- Az egyikbe az apróra tördelt ét-, a másikba tej-, a harmadikba a fehér csokoládét forgattam oldódásig.
- Tetszõleges sorrendben poharakba rétegeztem, 1 éjszakára hûtõbe tettem.
- Tálaláskor mini pillecukorral és reszelt csokoládéval díszítettem.
Háttér most is a Fotókelléktõl, a kókusztejszínt pedig a KókuszVilág biztosította. A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin decemberi számában.