CSOKOLÁDÉS PISKÓTA KEHELY

2013-01-08

sponsored links



Bakiztam a konyhában... Jó, nem nagyot, csak egy kicsit. Bárkivel elõfordulhat, így velem is. Egy régi süteményt szerettem volna megsütni, aztán süti helyett kehely lett belõle...Nem nagy kaland. Ez van, illetve ez lett. A lényeg, hogy az íze megmaradt csak a formája lett más. Anyukám régi füzetébõl akartam megsütni azt a sütit, de valahogy a krémje nem dermedt meg. Sajnos nem vártam eleget és a langyos krém megolvasztotta a vajat, ezért folyós maradt és nem lehetett a lapra kenni... Sebaj, legalább felavattam az újdonsült régiségemet, ezt a citrom formájú ósdi üvegtálat. Nagyon finom lett, úgy hogy leírom a receptjét...

Hozzávalók a piskótához: 5 tojás, 10 dkg darált dió, 10 dkg liszt, 1/2 csomag sütõpor, 10 evõkanál víz, 6 dkg cukor, csipet só, 4 evõkanál keserû kakaópor.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a diót, a lisztet, a kakaóport, a sütõport és a sót. A végén lazán beleforgatjuk a felvert tojáshabot. Sütõpapírral bélelt kb. 15 x 25 cm-es tepsibe simítjuk a masszát és 175 C-on, 15-20 perc alatt készre sütjük a kakaós piskótát. Kihûtjük.

Krém: 2 dl tej, 3 evõkanál ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2013/...

sponsored links

Keres?s