CSOKOLÁDÉS-MOGYORÓS LINZERVIRÁG

2013-10-10

sponsored links


Olyan jó, hogy van sótlan mogyoró is... Lehet vele finom süteményeket sütni, mogyoróvajat készíteni és csak úgy simán ropogtatni. Nekem a sós, az nagyon sós, nem igazán kedvelem. Különben is, minek még plusz sót bevinni a szervezetünkbe, ha amúgy is többet eszünk belõle a kelleténél... Nem hiába hívják a fehér gyilkosnak . Szóval ezekkel a ropogós, aranyló magokkal készült ez a finom, csokoládés linzer sütemény. Akad mogyoró a tésztájában is, és a töltelékében is. Igazán finom teasütemény...

Egy kis szösszenet a recept elõtt: Mikor még suliba jártunk, tavasszal mindig vittek minket társadalmi munkára. Egyik alkalommal, egy egész hétre a csokoládé gyárba mentünk dolgozni ... Mondjuk azt mindennek lehetett nevezni, csak munkának nem. Nem is értem, hogy ez hogy érte meg a vállalatnak. Ezzel gondolom mindent elárultam. Én a Mogyorós csokihoz kerültem, ahol dézsában állt a pirított, török mogyoró. Hihetetlen finom volt. Tele ettük magunkat. Két nap után már rá sem bírtunk nézni semmire. Nagyon jó volt. No, ennyit a pirított mogyoróról.

Hozzávalók a tésztához: 22 dkg liszt, 15 dkg vaj, 7 dkg cukor, 4 dkg õrölt sótlan mogyoró, 1 csomag ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2013/...

sponsored links

Keres?s